۱) کاشی کف: کاشی هایی هستند که برای پوشش کف ساختمان استفاده می شوند . کاشی های کف نسبت به کاشی های دیوار باید از استحکام به نسبت بالاتری برخوردار باشند دلیل آن هم به این خاطر است که کاشی های کف در مجاورت اصطکاک بالایی برخوردار هستند، بنابراین باید در مقابل باسایش دوام بالایی داشته و نفوذ پذیری آب آن نیز به نسبت پایین باشد. به این دلیل است که این کاشی ها را در درجه حرارت بالاتری نسبت به کاشی های دیوار در کوره قرار می دهند. علاوه بر آن کاشی کف ضخامت بیشتری نسبت به کاشی دیوار دارند.
۲) کاشی دیوار :همانطور که گفته شد دمای کوره برای پخت این نوع کاشی ها به نسبت کف پایین تر است ، از اینرو میزان جذب آب در آنها ب نسبت بیشتر است و لعاب استفاده شده در آنها نیز به دلیل دمای پایین پخت شفاف تر است. جذب آب در کاشی های دیوار اگر مطابق با استاندارها باشد لازم و ضروری است و به هیچ وجه یک امتیاز منفی به شمار نمی آید. از کاشی های دیوار نباید برای سنگ نما و بیرون ساختمان استفاده شود زیرا از جذب اب بالایی برخوردار هستند. مگر موارد خاص کاشی که میزان جذب آب پایینی دارند. شما می توانید کاشی کف را برای دیوار کار کنید ولی برعکس خیر
۳) کاشی پرسلان : این نوع کاشی نیز از خاک رس سفید و.. تهیده شده است تھیه می شوند و در شرایط خاصی پخته می شوند که می توان به فشار پرس و دمای بالای پخت اشاره کرد و محصول به دست آمده از این روش از نظر پارامترهایی مانند استحکام شکست ، سایش استحکام بیشتری دارد و میزان نفوذ پذیری آنها نیز به مراتب خیلی کمتر است. اینو نوع کاشی در برابر یخ زدگی، فرسایش و مواد شیمیایی مقاوت زیادی دارد. بنابراین استفاده از انها در مسیرهای پر رفت و آمد مشکلی ندارد. پشت بیشتر کاشی های پرسلانی سفید است انا در برخی از از موارد می تواند به رنگ سفید نباشد.
۴) کاشی گرانیتی :به نوعی از کاشی ھای پرسلانی که بدون لعاب هستند و پولیش خورده هستنداصطلاحا ، گرانیت گفته می شود. این کاشی ھا نیز همانند هم گروه خود مانند کاشی ھای پرسلانیمقاوت زیادی دارند و میزان جذب آب آنها نیز به مراتب کمتر است. توجه داشته باشید که کاشی گرانیتی کاملا با سنگ گرانیتی متفاوت است.